Set med mine øjne

21. april 2011 af Preben, Kommentarer lukket til Set med mine øjne

IKKE KUNST
Ovenstående billede er ikke et forsøg på at lave kunst, men ment som en illustration af, hvordan man som farveblind kun ser gul og blå. Nogle gange ses farverne mere rene og lysere en andre gange.

Selv om jeg kun har brugt den gul og blå farve, siger mange at de tydeligt ser den grønne. Gør du også det, er du ikke hel farveblind.

FARVEBLINDHED
Mange tror at farveblinde kun ser sort, hvid og gråt ligesom min farveblinde collage her under. Men det er ikke tilfældet, kun 2-3 ud af en million mennesker er farveblinde på den måde. De fleste, ca. 6 ud af hundrede er rød grøn farveblinde og ser bedst de gule og blå farver.
Mørkegrøn, lilla og violet ses som blåt medens lysegrønt, gul og orange ser som gul. Resten af farverne kan ikke defineres men står nærmest som grå/gul eller grå/blå. Mørke farver som mørkeblå- grå -rød bliver sorte.

Farveblind Kollage. (Sort/hvidt tuchtegninger malet fast på papplade).

Udvalgt billede

112090

Tilfældige billeder

106052 206103 401138 204094 110075 103030

OM PREBEN DAHL

Jeg bor i Maribo, hvor jeg arbejder som missionær i Indre Mission. Jeg har siden 1979 været missionær forskellige steder i Danmark. Jeg er født i Skive i 1951 og oprindelig uddannet møbelsnedker. På trods af at jeg er meget farveblind, har jeg i mange år tegnet naturbilleder ud fra fri fantasi. I januar 2011 begyndte jeg at male. Næsten alle malerier er enten i koboltblå nuancer eller sort, hvidt og gråt. På denne side finder du et udvalg af mine tegninger og malerier.