Beskrivelse

16. april 2011 af Preben, Kommentarer lukket til Beskrivelse

Under menuen beskrivelser findes de malerier som jeg på en særlig måde ønsker at knytte kommentar til.

Nedenstående er lidt generelt om min malerier

Oliemalerier:
Jeg begyndte med oliemaling, men opdage snart at jeg ikke havde den fornødne tålmodighed, hverken til at arbejde med selve maleriet, og heller ikke til at vente på at det skulle blive tørt nok til at give den færdige finish.

Kobolt blå:
Som farveblind er det en umulig 0pgave at sætte farver sammen til et maleri som giver mening at se på. Selv om mange ikke kan se forskel på blå og grøn, så er det alligevel muligt at male med blåt så det giver lidt mening. Jeg syntes at den koboltblå farve er fantastisk og har derfor vlagt at bruge den blandet med hvidt og sort til forskellige nuancer.

Sort/hvidt:
De fleste af mine malerier er malet i en blanding af sort og hvidt. Fordelen med de grå nuancer er at det giver gode muligheder for at skabe en god dybdevirkning.

Kristne motiver:
Jeg er mest til det naturelle, men jeg har forsøgt mig lidt med kristne fantasier, med hvide skygger, kors og himmelfart på samme billede o.l. Korset, den åbne grav og himmelfarten står for mig som udtryk for det kristne håb.

Nyeste malerier:
De nyeste af mine malerier vil værre at finde på sider med månedsangivelse.

Udvalgt billede

112090

Tilfældige billeder

106052 206103 401138 204094 110075 103030

OM PREBEN DAHL

Jeg bor i Maribo, hvor jeg arbejder som missionær i Indre Mission. Jeg har siden 1979 været missionær forskellige steder i Danmark. Jeg er født i Skive i 1951 og oprindelig uddannet møbelsnedker. På trods af at jeg er meget farveblind, har jeg i mange år tegnet naturbilleder ud fra fri fantasi. I januar 2011 begyndte jeg at male. Næsten alle malerier er enten i koboltblå nuancer eller sort, hvidt og gråt. På denne side finder du et udvalg af mine tegninger og malerier.