Farveblind


KENDER DU SITUATIONEN

Rødt lys
Jeg kører en mørk, lidt tåget aften,jeg må følge trafikstrømmen, men er jeg alene på venen må jeg pænt ventre indtil jeg har konstateret om lyset i lyskurven går op elle ned.

Fjernbetjeningen
På mine fjernbetjeninger til satellit og tv skal man kunne skelne mellem rød, grøn, gul og blå for at få fuldt udbytte af dem.

Butiksdøre
På mange butiksdøre, og endda offentlige kontorer, benytter man det samme røde skilt som gælder for indkørsel forbudt. Man har så været så genial også at lave den i grøn som så betyder indgang. Jeg glemmer ikke den pige på 11- 12 år der grinede af mig, da jeg i Silvan forgæves trak i den røde dør for at komme ind i butikken.

DSB køreplan
For mig er det ikke et problem at DSB ofte er forsinket. Jeg er lykkelig når bare en vil hjælpe mig med at skelne de mange farver fra hinanden, så jeg kan se hvilken tog der går og hvornår.

S-tog information
Det er godt at man kan se i S-togene kan se informationer om stationerne. Jeg rejste i Stog flere år før en fortalte mig at man med små blinkende prikker kunne se hvor langt man er kommen.  Med mørkeørkerøde pletter på mørk baggrund Jeg rejste længe før en fortalte mig at man med mørkerødt lys på mørk baggrund har den farveblinde ikke mange chancer for at få fornøjelse af disse informationer.

Postkasser
Somme tider tænker jeg på, at det ville være skønt at være svensker, Tænk om alle postkasser var gule ligesom i Sverige. Så kunne alle se dem også når de er godt gemt inde i en grøn hæk.

Prismærker
Engang imellem får jeg lyst til at gå til vores lokale gartneri i nærheden af vores sommerhus. Men jeg køber sjældent noget da man både skal kunne se forskel på de farveskilte som gælder som prisskilte og samtidig også huske på hvad de enkelte farver betyder.

Diagrammer
På Internettet kan man næsten få alt at vide i dag, hvis man altså ikke er farveblind. På trods af at Internettet efterhånden har nogle år på bagen, så har programmørerne endnu ikke fundet ud af at mange farveblinde ikke kan se forskel på gul/grøn grøn/blå grøn/rød og heller ikke de mange nuancer som man kan komme i tanke om at benytte sig af.

Motionsruter
Motion er godt, og man skal bare følge de røde plettet på træerne. Men når jeg er farveblind og løber alene, kan jeg komme til at løbe langt.

Ladeapparater
Jeg er glad for at man har opfundetgenopladelige batterier. Nu glæder jeg mig bare til at man ogsåopfinder en ladeapparat hvor man ikke behøver at skulle se forskel på grøn og rødt for at finde ud af hvornår batterierne er ladet op.

Ikke pænt at pege
Men det behøves jo heller ikke når man bare kan fortælle at vedkommende har grøn skjorte eller kører i den røde bil.

Toiletdøren
Mange steder er der lavet en fin indretning på de offentlige toiletdøre, så det viser grønt og rødt. Som farveblind er man nød til at hive i alle dørhåndtag for at finde ud af om det er optaget. Det er ret flovt at være den der pænt står og venter, når en af de personer man har forstyret langt om længe kommer ud.

Jeg kunne godt remse flere eksempler op, men er du farveblind kan du jo bare selv fortsætte. Du må gerne skrive det på en liste til mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *