Handicap

ER FARVEBLINDHED ET HANDICAP?

I ordets oprindelige betydning er handicap lig en begrænsning i livsudfoldelse i forhold til normale muligheder på nogle områder. Nogle handicap er mere synlige og funktionsnedsættelsen end andre, men fælles for alle handicap er mangel på sanser, åndsevner eller førlighed.

Når det gælder farveblindhed så regnes den nok, af de fleste, for et af de mindste og nok nærmest ubetydelig handicap. Men samtidig er det måske det mest udbredte af alle handicap. Et handicap som rammer ca. fire ud af hundrede mennesker, hovedsalig mænd som udgør 90 % af alle farveblinde. Se pjecen som er udgivet af øjneforeningen

Ser man altså på antallet af farveblinde udgør det altså et stort samfundsmæssigt problem, et problem der ikke bliver mindre af at mange fuldstændig mangler forståelse for det, og ikke gør noget for at afhjælpe det, mange trækker på skulderen og er ligeglade.

Jo ældre man bliver, jo mere lys kræver øjnene og jo mere farveblind bliver man. Jeg er nu nået en alder som gør, at jeg faktisk mener at farveblindhed, er et stort problem. Et problem som man burde have betydelig større opmærksomhed på end man har i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *