Ishihara-farvetest

Ishihara-farvetesten er en test for rød-grøn farveblindhed som er den mest almindelige form for farveblindhed og udgør omkring 4/5 del af alle farveblinde. Testen er opkaldt efter dens opfinder Dr Shinobo Ishihara som var professor ved Tokyo Universitet. Han offentliggjorde testen i 1917.

Testen består af 38 forskellige figurer,der hver har en cirkel af pletter med tilfældig farve og størrelse. Blandt de tilfældige prikker, er der nogle der til sammen danner et tal, der er synlige for normaltseende, men er usynlige eller svært læselige for rød-grøn farveblinde.  En test med de første 24 figurer kan give klar diagnose af graden af farveblindhed.

Hele eller dele af Ishiharatesten findes flere steder på internettet.

Udsnit af  Ishihara-farvetesten

2 tanker om “Ishihara-farvetest

 1. Hej Preben
  En hilsen fra Jens Ole Jespersen, organist i Sct. Michaelis kirke i Fredericia. Vi kender også hinanden fra en tid i Esbjerg, hvor jeg studerede midt i 80`erne.
  Var i sidste uge i Tommerup missionhus for at synge med vores lille mande kvartet “Såmænd”. Så dine flotte billeder. Nu forstår jeg bedre, hvorfor så meget var i sort hvidt. Kan godt se man oplever tilværelsen til lidt andre farver. når man ser dem i sort – hvide – grå nuancer. Jeg studser lidt over din link til Ishihara siden – er det mon den rigtige side man kommer ind på?
  venlige hilsener Jens Ole Jespersen, Fredericia

  • Hej Jens Ole. Tak for dine kommentar. Jeg kan godt huske dig, om en du ikke står stærk i min erindring.
   Ved de andre udstillinger jeg har lavet har der stået noget om at jeg er farveblind, men det fik jeg ikke gjort i Tommerup. Du har ganske ret i at linken til Ishihara siden er forkert. Jeg ved ikke lige hvad der er sket, men sletter linket indtil jeg finder en anden side jeg kan linke til.
   Venlig hilsen
   Preben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *